In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Vaderdag bij UTTC met ouder-kind toernooi

Vanmiddag werd vaderdag bij UTTC gevierd met een ouder-kind toernooi. Fantastisch dat daarbij ook twee nieuwelingen meededen die pas sinds een week of drie meetrainen. Welkom Hannah en Jules en hun vandaag meespelende vaders Klaas en Merijn.

De opzet van het toernooi was in grote lijnen hetzelfde als vorig jaar, zie verslag clubkampioenschappen jeugd en ouders van UTTC. Wederom namen er zeven ouders deel. Het aantal deelnemende jeugdleden was nu iets meer, namelijk elf. Mede hierdoor kon trainer John van Hoeven de jeugd indelen in een poule van competitiespelers en een poule van spelers die (nog) geen competitie spelen. In die tweede poule won Arwin al zijn 4 wedstrijden en ging daarmee verdiend met de eerste plek aan de haal.

Voorzitter Simon heeft ook jeugdzaken in zijn portefeuille en liet zijn interesse blijken door de hele middag aanwezig te zijn. Het viel hem op dat het niveau goed gegroeid was. De einduitslag bij de ouders liet zien dat ook daar de kwaliteit omhoog is gegaan. Omkaar's vader Murli, de winnaar van vorig jaar, moest dit jaar drie ouders voor zich dulden. Xavi's vader Marcel ging er met de eerste prijs vandoor.

Voor een aantal ouders was het goed om ook eens te ervaren hoe het is om onder spanning te spelen. De meeste hebben namelijk vooral 'camping'-ervaring. Daardoor konden ze zich des te beter inleven in de spanning van de finale in de poule van competitiespelers. Deze wedstrijd werd uitgesteld totdat alle andere partijen klaar waren. De overige tafels werden opgeruimd zodat alle aanwezigen hun ogen zouden richten op deze pot. Je merkte aan Tijmen en Joshua dat dit extra druk met zich meebracht. Er werd daardoor toch net wat voorzichtiger gespeeld dan in de eerdere wedstrijden. Uiteindelijk bleek Tijmen daar het beste mee om te kunnen gaan en is hij daarmee de clubkampioen van dit jaar. Gefeliciteerd!

Auteur: Huub Sweerts (vader van Joshua)