In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Tijmen en Joshua namens UTTC op AK2019 hogere jeugd

Tijmen en Joshua hebben zaterdag 19-1-2019 UTTC vertegenwoordigd op de afdelingskampioenschappen voor de hogere jeugd in Hilversum. Dit is traditioneel een lange speeldag beginnend met dubbelspel om 9:00 's ochtends en de prijsuitreiking rond 19:00 's avonds. Naast het dubbelspel doet iedere speler mee aan twee enkelspelklassen.

Tijmen en Joshua begonnen gelijk positief met hun dubbelspelpoule. Drie van de vier teams stonden gelijk met twee gewonnen wedstrijden. Tijmen en Joshua kwamen als poulewinnaar uit de bus op basis van onderlinge resultaten. Dit hield in dat ze verzekerd waren van een kwartfinaleplek in de middag van het toernooi.

In het enkelspel was Joshua als derde geplaatst bij de Pupillen2. In deze poulefase won Joshua opnieuw twee van de drie wedstrijden. Hier was dat op onderling resultaat goed voor een 2e plaats. Omdat hier de beste twee doorgaan wederom goed voor een volgende ronde later op de dag. Bij de verzamelklasse ging alleen de nummer 1 van de poulefase door. Ook daar weer twee uit drie gewonnen wedstrijden, maar nu niet genoeg voor de vervolgfase.

Doordat Tijmen met twee uit drie winstpartijen bij de junioren en één uit drie bij de verzamelklasse geen vervolgronden had in het enkelspel kon hij de kwartfinale bij de pupillen van Joshua tellen. Daarna was het tijd voor de kwartfinale van hun dubbel. Helaas waren daar de tegenstanders een maatje te groot.

Spannende halve finalepartij
Voor Joshua zat de lange dag er nog niet op. In de halve finale enkelspel Pupillen2 speelde hij tegen de als 2e geplaatste Yann Beek. Het werd een wedstrijd met veel lange rally's waarbij flink werd ingezet op defensief spel met veel schuifballen. Daarbij wist Joshua toch iets vaker aanvallend te openen. Hij kwam daarmee op een 2-0 voorsprong maar moest wel aanzien dat Yann met meer ervaring er weer 2-2 van wist te maken. Nadat coach Bert van Schaik hem had aangezet toch vooral meer op zijn aanval te vertrouwen kwam Joshua in de 5e set flitsend uit de startblokken met 3 aanvallende punten achter elkaar. Toch werd het opnieuw spannend en bij een 9-9 vond Bert het tijd voor een time-out. Dat leek even slecht uit te pakken; het eerstvolgende punt gaf Joshua namelijk gelijk weg door de bal in het net te serveren waarmee hij de tegenstander een matchpoint cadeau gaf. Gelukkig bleef Joshua in zichzelf geloven en toonde zijn mentale veerkracht. Na nog 2 opeenvolgende rally's die vanwege letballen van de buurtafel moesten worden onderbroken werd de eindstand 14-12 in Joshua's voordeel.

In de finale tegen Jasper van Doorn liet Joshua vervolgens zijn beste spel zien met opnieuw interessante langere rally's waarbij hij steeds vaker de aanval koos. Op de foto zie je hem als trotse winnaar van de 1e prijs!

Extra foto's op Facebook.
De volledige uitslagen vind je hier terug:
toernooi.nl speler Tijmen Romijn en
toernooi.nl speler Joshua Sweerts