UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

UTTC

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

 

 

UTTC

Voor jong en oud, beginner en gevorderd,
iedereen is welkom.

UTTC

Met trots de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

Vuurmans beker 12 dec

Eind november kreeg ik een uitnodiging voor de Vuurmans beker. Een elite toernooi voor de beste 10 spelers van de club dat al meer dan 40 jaar bestaat. Tuurlijk zei ik ja, niet wetende dat ik door mijn inspanningen in de competitie en een afmelder hier net bij hoorde. Op de avond zelf kwam ik in de poule met Maarten, Gido, Marc en Simon. De andere poule bestond uit Mark, Jurriaan, Hayte, Steven en Erik.

Twee kanshebbers zoals Thomas en Martin moesten verstek laten gaan. Mijn poule bestond alleen maar uit 5 setters leek het en er kwam geen eind aan. Toch was de stand. 1. Maarten 2. Gido 3. Frederik 4. Marc 5. Simon. De andere poule. 1. Jurriaan 2. Mark 3. Steven 4. Hayte 5. Erik. Door een oude lichte blessure stuurde Gido mij toch naar de kruisfinale. Mijn avond kon niet meer stuk, maar nu wou ik die beker toch weleens zien.

De eerste halve finale ging tussen Jurian ( 1e geplaatst) en mij. Bij 2-1 (sets)voor en 10-4 voor gaf Jurriaan die lekker stond te spelen niet thuis. Hij werd gewonnen met 3-2 door Frederik. Mazzel voor mij.

De tweede halve finale tussen Mark broers en Maarten werd gewonnen door Maarten. Er stonden twee debutanten in de finale waar tot mijn verbazing speciaal Hans Vuurmans werd ingevlogen als teller. Maarten en Frederik stonden deze avond weer tegenover elkaar. Goede verdedigende reflexen en wat show rollen van Frederik over de grond konden niet verhullen dat Maarten met zijn loepzuivere spin vanavond overtuigend de beste was. 11-8 12-10 en 11-8 (3-0).

Sprakeloos en met een big smile nam hij de beker van Hans Vuurmans in ontvangst. ( Zie foto). En ik .... Bijna had ik de beker. Ik liep er langs, stond even stil, keek er even in, en zag een lachend spiegelbeeld van Frederik. Hans en Jo bedankt voor een mooie avond.

Frederik Nijland