UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Utrechtse kinderen ontdekken dat tafeltennis “een leuk spelletje” is

“Het is een heerlijke chaos. Volgens mij hebben alle kinderen dikke lol”, zegt Marc Londo, die twee tafels op het scholierentoernooi bij UTTC begeleidt. “Af en toe slaan ze een fantastische bal en dan weer een knullige fout, het hoort er allemaal bij.”

Het tekende de sfeer op het toernooi, waaraan gisteren 73 Utrechtse basisschoolleerlingen meededen. Vooral de Paulusschool en de Kohnstammschool waren met veel kinderen aanwezig. “Je moet zo’n toernooi belangrijk maken”, zegt gym juf Janine van de Paulusschool. “Veel oefenen in de les en steeds aan de kinderen vragen of ze zich al hebben opgegeven.”

Het was voor het eerst dat het toernooi bij UTTC in Hoograven plaatsvond. “We willen de scholen in de buurt en de leerkrachten leren kennen”, vertelt organisator Wouter Kerpershoek. “Maar het belangrijkste is natuurlijk het enthousiasmeren van de jeugd. Zodat ze ontdekken dat tafeltennis een leuk spelletje is.”

Gezien de vrolijkheid in de zaal is dat goed gelukt. En de blijste gezichten waren natuurlijk die van de winnaars: Raf van de Paulusschool werd kampioen in groep 5 en 6, Leon van de DaCostaschool (tevens UTTC-lid) won de titel bij groep 7 en 8. Een speciale prijs ging naar Moira van de Kohnstammschool, die het beste meisje bleek.

Voor gym juf Janine was er ook een prijs: haar Paulusschool was de gelukkige bij de verloting van een mini-tafeltennistafel. “Die komt zeker goed terecht”, glundert ze.