UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

UTTC

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

 

 

UTTC

Voor jong en oud, beginner en gevorderd,
iedereen is welkom.

Welkom in onze eigen bar

Ideaal voor bedrijfsuitjes en borrels na afloop.

 

Scholentoernooi voor het eerst bij UTTC: “Het is een heerlijke chaos”

“Dit is echt een heel slecht potje”, roept een meisje dat tot haar verbazing ineens 5-0 achterstaat. Een ander meisje doet handstand tussen de tafeltennistafels. “Ik ben al klaar, want ik heb alles verloren”, zegt ze. De meisjes zitten er allebei niet mee.

Het was vrijdag 16 december een drukke boel bij UTTC. Maar liefst 73 leerlingen van 14 Utrechtse basisscholen deden mee aan het scholentoernooi, dat dit jaar voor het eerst door onze club was georganiseerd. Voorheen was het toernooi bij SVE.

“Ik dacht: we kunnen het beter een keer hier organiseren, dan is het laagdrempeliger voor scholen hier in de buurt om ook mee te doen”, vertelt Wouter Kerpershoek. “Zo hopen we bekender te worden. We willen de scholen en de docenten leren kennen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het enthousiasmeren van de jeugd, dat ze ontdekken dat tafeltennis een leuk spelletje is.”

Ton van Ginkel helpt mee bij de voorbereidingen. “Ik heb vaak toernooien georganiseerd. Niet voor kinderen, maar ik ben jaren terug wel jeugdleider geweest. Dus Wouter dacht: Ton wil wel helpen. Nou, daar ben ik natuurlijk ingestonken.”

Mooie opkomst

Terwijl de kinderen binnenstromen, houdt Ton de inschrijvingslijst bij. Van de 114 kinderen die zich hadden aangemeld, konden er 78 meedoen. En van hen zijn er 73 komen opdagen. Een mooie opkomst, vinden de organisatoren. Zeker als je het vergelijkt met de vorige editie, want toen deden er maar 39 kinderen mee.

Maar hoe leid je zo’n toernooi vol ongeleide projectielen in goede banen? Ton: “We hebben goede begeleiders, meestal één per tafel. Vooral bij de jongste groepen moet je een paar goeie hebben. Zorgen dat de kinderen op tijd spelen, soms moet je ze ook even corrigeren. Maar het blijft luidruchtig hoor, dat wel.”

Nou, dat blijkt. Beide zalen van UTTC zijn volop in gebruik, met in totaal dertien tafels. In zaal A houdt Marc Londo er twee in de gaten. Af en toe geeft hij een aanwijzing, maar verder kijkt hij ontspannen toe. “Het is een heerlijke chaos”, zegt hij. “Volgens mij hebben alle kinderen dikke lol. Af en toe slaan ze een fantastische bal en dan weer een knullige fout, het hoort er allemaal bij. Ruzies hebben we nog niet gehad. Wel onenigheid over hoe je moet serveren, maar dan ben ik de baas. Ik vertel hoe het zit.”

Gele shirts

Van de basisscholen uit Hoograven, Lunetten en Rivierenwijk doen ongeveer 20 kinderen mee. Maar het gros komt van de Paulusschool in Tuindorp en de Kohnstammschool in Oost. Vooral de gele shirts van de Paulusschool vallen op. Verantwoordelijk voor die hoge deelname is gymjuf Janine Adams. Zij staat de kinderen enthousiast aan te moedigen.

 “Je moet zo’n toernooi belangrijk maken”, vertelt Janine. “Veel oefenen in de les en steeds aan de kinderen vragen of ze zich al hebben opgegeven. Er wilden uiteindelijk zo veel kinderen meedoen, dat er niet eens voor iedereen plek was. Mijn collega van de Kohnstammschool had ook flink gelobbyd.”

Twee van Janines leerlingen halen een finale: Raf wint de titel bij groep 5 en 6, Stan is verliezend finalist bij groep 7 en 8. En dat terwijl ze geen van beiden op tafeltennis zitten. “Het zijn echt van die jongens die alles kunnen,” zegt Janine, “dus ik had er wel op ingezet dat zij zo ver zouden komen.”

Onder de indruk

De titel bij groep 7 en 8 gaat naar onze eigen Leon Röling, UTTC-lid en leerling van de DaCostaschool. Spannend was het wel, want zijn tegenstander won de eerste game. Leon is onder de indruk: “Stan kwam steeds weer terug in de rally en maakte dan toch nog het punt. Als hij op tafeltennis gaat, weet ik zeker dat hij héél goed wordt.”

Een speciale prijs is er voor Moira van de Kohnstammschool: zij wint de beker voor het beste meisje. En voor de Paulusschool is er ook nog een prijs: de school uit Tuindorp wint de verloting van een mini-tafeltennistafel. “Die zet ik naast de grote tafel die we hebben, dan kan er een heel groepje spelen”, glundert de gymjuf. “Die tafel komt zeker goed terecht!”

Christiaan Bonebakker

 

Contact

Duurstedelaan 14a, 3525 AR Utrecht

telefoon: 0623359237