In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Succesvol Oud leden toernooi

Op zaterdag 1 maart organiseerden we het oud-ledentoernooi. Vanaf 12.00 uur kwamen de eerste mensen binnen en al snel werden gesprekken over vroeger weer lachend opgepakt. Om 13.00 was de groep compleet en 17 oud-leden aangevuld met 3 huidige leden werden welkom geheten door de voorzitter (Simon) die het toernooi opende. De strijd werd aangevangen in vijf poules van 4 waarbij de nummers 1 en twee en beste nummers 3 naar de hoofdronde doorgingen en de overige nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. Deze voorrondes lieten zien dat tafeltennis toch nog wel een inspannende sport kan zijn. Na twee wedstrijden zat menig oud-sporter al ruim bezweet aan de kant te kijken of boven in de kantine om de vochtbalans te herstellen. 

Na de voorrondes was het bij poule 1 in de verliezersronde een interessante strijd tussen met name Rinze en Jerold die als kanshebbers voor plek 1 werden gezien. Jerold was de dag wat roestig begonnen na 3 jaar geen batje meer te hebben aangeraakt, maar de forehand kwam langzaam maar zeker terug en daarmee eiste hij plek 1 op. Op plek drie kwam Perets terecht die Yassin de baas was. In poule 2 was het Martijn die aan het langste eind trok door zowel Sjoerd als Deborah de weg te versperren, en dus was de finale bekend. De eerste game ging naar Jerold met 11-8, maar daarna was het driemaal op rij Martijn die daarmee de kampioen werd. 

In de hoofdronde werd doorgespeeld in 4 poules van 3 waarbij de nummer 1 door ging naar de halve finale. In poule 1 versperde Sascha knap de weg voor een bij vlagen superieur spelende Maarten Grienberger (8 jaar geen batje aangeraakt!) en voor de bij Maarssen spelende Lody. In poule 2 wees favoriet Luuk zowel Remco als Paul terug waarna Paul (lekker backhandje trouwens) er met de eer voor plek 2 vandoor ging. Poule 3 was uiteindelijk na een lang gevecht een prooi voor Johan die te sterk bleek voor Maarten Schikhof en Katherine. Poule 4 beschikte over 2 huidige leden en in de onderlinge strijd was Simon met 3-2 te sterk voor Kevin. Frederik was het kind van de rekening in deze poule en op fysiek moest hij het onderspit delven tegen de wekelijks spelende poulegenoten. 

In de halve finale was Johan te sterk voor Sascha (argh.. die noppen!) en was Simon Luuk de baas (3-1). De finale bestond dus uit Simon tegen Johan waarbij eerstgenoemde er met de eerste plek aan de haal ging na een 3-1 overwinning. Na de prijsuitreiking door Rene (die samen met Jurian het toernooi organiseerde) voor de nummers 1 en 2 van beide rondes gingen we met z'n allen in de kantine chinees eten en werd het toernooi daarna succesvol afgerond met nog enkele drankjes. 

Al met al een succesvol toernooi waarbij het heel erg leuk was om de oude gezichten weer te zien en weer bij te kunnen praten met elkaar! Iedereen bedankt voor de deelname en het enthousiasme!

Zie onze facebookpagina voor nog meer foto's!