In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Verslag Domstadtoernooi

Op zondag 19 april jl. organiseerde UTTC onder supervisie van Rene de Boer het 17Domstadtoernooi. Ondanks het mooie weer waren er weer uit alle hoeken van het land tafeltennissers naar Utrecht afgereisd om aan ons gezellige jaarlijkse toernooi mee te doen.

Nadat de meeste deelnemers een kop koffie hadden genomen om wakker en strijdbaar te zijn, startte het toernooi rond 9.30. Bij het klaarzetten van de tafels bleek dat een rij lampen in één van de twee speelzalen niet aan ging. Gelukkig kon de allerijl opgetrommelde Jan de gesprongen stop snel vervangen, zodat de speler niet lang in het duister hoefden te spelen.

De aanstormende jeugdspeler Lars Smit (Gispen) kwam in poule F heel ver, maar toch werd hij 2e achter de ervaren Jan van der Ploeg (UTTC). De onderlinge wedstrijd was spannend, Jan won de 3e game met 20-18….

In poule G waren de zaken omgedraaid. Jeugdspeler Max Bladt (Gispen) hield Claudio Kock (UTTC) net achter zich. De jeugdspelers van Gispen scoorden dus goed.

Nadat Sjoerd de Valk (UTTC) in poule D na twee verlieswedstrijden was warm gedraaid (of misschien lag het aan het toen herstelde licht?) verloor hij geen wedstrijd meer. De eerste plaats was voor hem, met vlak achter hem Jos de Munnik (TT Zwolle).

Mark Brilman (TTV Maarssen) begon (naar eigen zeggen) vanwege de alcoholische uitspattingen in de voorafgaande nacht zijn zegereeks in poule C stroef, maar gaandeweg de dag won hij zijn wedstrijden steeds soevereiner. Achteraf bleek dat hij net op tijd hersteld was om Mario Lenting (HTV) als 2e achter zich te houden.

Ook poule B was een prooi voor TTV Maarsen: Bart Koerts verloor één wedstrijd, maar won de rest, onder andere van Bennie Klein Teeselink (De Toekomst). Hierdoor werd Bart op onderling resultaat 1e en Bennie 2e.

In de hoogste poule (poule A) eindigden vijf spelers dicht bij elkaar. Uiteindelijk gingen de 1e (Arnoud Hofman) en de 2e plaats (Sander Derkx) naar de spelers van Delta Impuls. Met twee bekers mee terug en de naam van Arnoud bijgeschreven op onze enorme wisselbeker kunnen de spelers uit Heerenveen terugkijken op een geslaagde dag. Hopelijk probeert Arnoud volgend jaar zijn 1e plaats te verdedigen.

Omdat we mooi op tijd klaar waren, zo rond 17.00, was er genoeg tijd om in de kantine nog gezellig na te borrelen en te snacken.

Op naar de 18e editie!