In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Gispen 1- UTTC 2

Na de terugkeer van Jurian "kleine Broers" vanuit het failliete Griekenland konden de drie musketiers gisteren op volle oorlogssterkte afreizen naar Culemborg waar team 1 van Gispen wachtte op wat komen ging.

Gispen had zijn beste team opgesteld, namelijk Gerard Schook, Rob ten Broekhorst en Thomas Goldstein.

De eerste partij was, weliswaar in vijf games, een prooi voor Gido. Hij won nipt van Rob waardoor de 0-1 op het bord kwam.

Mark verloor daarna in vier games van Gerard. Mark zijn rechterarm gedroeg zich als ware het onderdeel van een zeer beperkte speler met een incidenteel spasme.

Jurian speelde zijn eerste partij van het seizoen tegen de zeer sterk spelende Thomas. Er werden over en weer rake klappen uitgedeeld maar helaas vielen de laatste twee in het voordeel van Gispen waardoor Jur met 3-2 verloor.

Hierna was het de beurt aan de dubbel. Gido en Mark trokken de eerste game met 9-11over de streep maar in de tweede game ontstond er over en weer enige onvrede.
Mark serveerde fut- en effect loos wat Gido af en toe tot waanzin dreef.
De tweede game ging dan ook met 11-9 verloren. In de derde game herpakten de heren zich en werd er met iets meer rust een 10-12 genoteerd. Vanaf dit punt was het echter gedaan met het anders zo solide dubbel. Mark verviel in kleuterspel en bij vulkaan Gido begon de lava langzaam uit zijn oren te komen. De vierde game ging hopeloos verloren en de chaos nam toe. Na nog wat labiele momenten van Mark en een uiteindelijke eruptie van Gido verloren de mannen de vijfde game jammerlijk met 11-9.

Met een tussenstand van 3-1 voor de gastheren zag het er slecht uit voor het tweede.

Gido was dermate geagiteerd dat hij de eerste twee games over Gerard heen walste. Gerard bleef echter goed terugvechten en won de derde game met 14-12 en daarna ook de vierde game. Toch was het Gido die het initiatief weer naar zich toe trok met een zeer goede fore hand opening en spectaculaire lange rally's. De vijfde game ging met 9-11 naar Uttc.

Jurian gooide alle schroom van zich af en probeerde elke bal die bij hem in de buurt kwam in een baan rond de aarde te slaan. Hij sloeg hard en voornamelijk raak waardoor zowel Rob als Gerard ten onder gingen.

In de tussentijd verloor Mark, nog maar weer eens in vijven van Thomas, wat op zich nog wonderbaarlijk te noemen was aangezien hij nog steeds speelde alsof het zijn eerste wedstrijd in de startersklasse betrof.

Gido verloor zijn derde wedstrijd van Thomas en zo moesten Rob en Mark het slotstuk van de avond opvoeren.

Het doek had beter meteen kunnen vallen want er ontstond een over en weer van gebrekkigheden. Het publiek verliet spoedig de zaal en de twee heren speelden hun slechtste wedstrijd mogelijk. Rob trok uiteindelijk aan het kortste eind en
zo zorgde Mark toch nog voor het gelijke spel.

Met 5-5 bleef het nog lang gezellig en de avond werd afgesloten met een heerlijke bal gehakt waar eventueel nog mee had kunnen worden getennist.

Tot zover. Hasta pronto.
Uw razende reporter.