In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Svo3 - Uttc2 "Het was aan de Costa del Sol......"

Aangezien uw razende reporter een week of drie met zijn pingpongballen in het zand zit en zich voornamelijk bezig houdt met "cana's y tapas",  was het gisteren noodzaak om via tt-app en de gebruikelijke groeps-chat op de hoogte te blijven van het wel en wee van zijn teamgenoten.

Supersub Thomas was gelukkig bereid gevonden om Gido en Jurian te vergezellen naar De Meern waar Svo in de gedaantes van Helmut Vianen, Jeroen Mol en Joran Veldkamp hun opwachting maakte. 

Om 20.00 uur in den avond schakelde ik mijn app in met de nodige data-roaming aangezien er geen wifi aanwezig is, in mijn aan verder niets ontbrekende appartement. Ik had voor de gelegenheid een aantal Leffe Triple's aangeschaft om zo een aantal uren te gaan genieten van het edele tafeltennisspel, zij het op zo'n drieduizend kilometer afstand. Met op de achtergrond wat championsleague voetbal beloofde het, ook voor mijn vrouw, een leuke avond te worden. 

Na een dik half uur te hebben gewacht op informatie via bovengenoemde kanalen restte mij nog steeds de brilstand en werd ik toch wel erg ongedurig. 
Mijn telefoon piepte eindelijk dat het 1-1 stond tussen Gido en Helmut en Jurian kon mij vertellen dat de app zou worden "geupdatet"!  
Na een spoedige 1-2 voor Gido keek ik steeds maar weer "refreshend" uit naar de 0-1. Maar die kwam helaas niet. Gido verloor de vierde en vijfde game met 11-5. 

Hierna was het de beurt aan Jurian. 
Ik hield mijn hart vast.
Als zijn tafeltennis net zo verzorgd  zou zijn als zijn spelling dan beloofde dat niet veel goeds.
Ik uitte via de chat wat aanmoedigingen van het kaliber: "Scherp serveren, openen en BAM,"
Jurian leek dit alles feilloos aan te voelen en won in straight sets van Mol die klaagde de bal niet altijd te kunnen zien.

Thomas lukte het daarna om in een spannende wedstrijd te winnen van Joran en zo de voorsprong van 1-2 te noteren. 
Deze werd vervolgens uitgebouwd naar 1-4 door het gelegenheids-dubbel Gido/Thomas en door een overwinning van Gido op Mol die hierna nog steeds geen game had veroverd. 

Een grote overwinning voor het tweede lonkte en ik kreeg het alsmaar warmer. 
Mijn vrouw vermaande mij om even af te koelen op het balkon. Na het geschreeuw van wat aanmoedigingen in de trend van "UTTC OLE OLE" was ik buiten ook niet meer welkom en moest mijn vrouw het toch maar ontgelden.

Echter wisten Thomas en Jurian mijn enthousiasme in de kiem te smoren. Zij wonnen beiden geen game in hun wedstrijd tegen respectievelijk Helmut en Joran en mijn overheerlijke bier smaakte inmiddels aanzienlijk bitter. 

Thomas herpakte zich gelukkig, zette Mol aan de kant, maar liet hem wel zijn enige game van de avond winnen. 3-5!

Mijn vrouw, inmiddels gevlucht naar de slaapkamer, moest er in de volgende partij toch echt aan geloven. Een ware thriller ontstond tussen Gido en Joran. De eerste game ging met 8-11 naar Gido, de tweede met 14-12 naar Joran. Nadat Gido de derde game pakte met 2-11 maar liefst, leek het afgelopen met Svo maar niets was minder waar. Joran knokte zich terug en sleepte de vierde game met hangen en wurgen binnen, 13-11 dit keer.
Van de vijfde game deed Jurian rechtstreeks verslag op de chat.  "En het bleef nog lang onrustig aan de Costa del Sol" 
Deze game duurde maar liefst dertig punten en ongeveer twee honderd berichtjes over en weer. Met aanmoedigingen, verwensingen, ongeloof, hoop, onvrede, ontreddering en uiteindelijk victorie. Gido won met 16-14 en zelfs mijn vrouw lag uitzinnig te schreeuwen in bed, wat pingpong al niet te weeg kan brengen. 

Jurian kon hierna de 3-7 winst binnenslepen en was aardig op weg met twee keer 5-11 tegen Helmut.  Jammer genoeg voor ons wist Helmut toch nog de partij naar zich toe te trekken en was de 4-6 een feit. Al met al een prima resultaat. Voorlopig staat het tweede hiermee op de eerste plaats.

Aangezien uw reporter nog even goed moet bijkomen is de volgende wedstrijd pas op 12 oktober, thuis tegen de heren van Bunshot uit het pittoreske vissersdorp Spakenburg.
Als ook hier van gewonnen kan worden dan kan het tweede weleens hoge ogen gaan gooien in poule C van de eerste klasse.

Hasta luego.