In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Uttc2 - Effect 1

De vijfde wedstrijd van het seizoen werd afgelopen maandag thuis afgewerkt tegen het eerste team uit Wijk bij Duurstede.

De mannen van het tweede waren gelukkig weer eens een keer compleet aangezien er geen ziektes, drankmisbruik of vakantiebeslommeringen op de agenda stonden.

De tegenstanders Gert Loef, Thom Dikhoff en Björn Jansen hadden tot doelstelling heel wat van hun clubnaam in de strijd te gooien.

Aangezien het tweede momenteel gedeeld eerste staat met Gispen was het zaak om een overwinning uit het vuur te slepen. Dit is nimmer makkelijk tegen dit team omdat Björn al sinds 1983 geen wedstrijd meer heeft verloren.

Na enige research van uw reporter op de site Ikea.com blijkt dat Björn, geheel tegen de verwachting in, geen tafeltje of bankstel is maar een pluchen teddybeer. Gezien zijn atletische voorkomen is dit zeer zeker terecht te noemen, echter zijn tafeltennis-talent is niet te versmaden.

Gido mocht het spits tegen hem afbijten.
Na ook nog enige informatie te hebben ingewonnen bij Gideon, die vorig seizoen wel van Björn wist te winnen, verloor Gido kansloos met 0-3.

Jurian kon hierna tegen Gert aan de bak om de stand weer gelijk te trekken. Samen probeerden zij wat tijd door te brengen achter de tafel om de toeschouwers wat meer te bieden dan de eerste wedstrijd. De eerste game lukte dit verdienstelijk daar de heren met mooie rally's en veel korte noppen geweld van Gert uiteindelijk uitkwamen op 17-19.
Jurian schakelde een tandje bij en met zijn mooie forehand vanuit de pols, wat een zeer natuurlijke beweging lijkt voor hem, won hij de tweede en derde game met 11-7.
Hierna was het de beurt aan Gert om zich weer terug te knokken. Jammerlijk lukte het Jurian niet om Gert de loef af te steken.

0-2 nu al en het was aan Mark de opdracht om nu te gaan scoren. Zijn tegenstander Thom zou op papier te kloppen moeten zijn. Thom had namelijk sinds het eerder genoemde jaar 1983 net zoveel partijen verloren als Björn gewonnen had.
Thom speelde ondanks dit feit behoorlijk goed en met zijn aanvallende topspin wist hij het Mark  flink moeilijk te maken. Toch werd het 2-0 maar de derde game pakte Thom met 13-15. De vierde game was zeer spannend en gelukkig kon Mark deze met 12-10 over de streep trekken anders was het nog erg spannend geworden.

Er moesten geen fouten worden gemaakt in het dubbelspel. Gido en Mark speelden uiterst geconcentreerd, en dit keer ook in harmonie, en konden zo in drie games winnen van Björn en Gert. Een prestatie op zich en de 2-2 tussenstand was een feit.

Jurian diende hierna als schiettent voor Björn die wederom aan drie games genoeg had waaronder zelfs een 1-11.

Gido en Jur maakten beiden geen fouten tegen Thom die steevast bleef steken op 0 procent. Gezien zijn spel deze avond zit er zeker meer in het vat. Toch verwachten wij dat wat erin zit reeds verzuurd is. Thom is natuurlijk ook niet een van de jongste meer.
Er word sterk over gedacht om bij de returnwedstrijd Otto Verweij te laten invallen zodat Thom nog wat aan zijn percentage kan doen.

Mark won in de tussentijd van Gert door rustig en beheerst te spelen en de juiste ballen aan te vallen.

Mark was mede hierdoor erop gebrand om het Björn erg lastig te gaan maken.
Dit lukte ook zeker in de eerste game en op 10-9 had hij een in te tikken bal om de zwetende teddybeer te verslaan. Maar zoals wel vaker verzuimde hij dit te doen en liet hij zijn tegenstander met 10-12, weliswaar geschrokken, ervandoor gaan.
Hierna was er geen eer meer te behalen voor Mark en was het Björn die zijn ware klasse toonde en gewoon weer in drie games de wedstrijd op zijn naam schreef.

Zo was het 5-4 en moest Gido tegen Gert gaan zorgen voor de overwinning.
Op solide Brabantse wijze werden Gert zijn korte noppen bespeeld en werd de vierde winst dit seizoen binnengeharkt.

De derde helft was zoals altijd weer erg gezellig. Vlammetjes en bier. Bier en vlammetjes. Het is nu eenmaal een vicieuze cirkel waar je niet uitkomt.

Een dag later werd het nieuws vernomen dat Gispen 5-5 had gespeeld tegen SVO.
De heren van het tweede staan hiermee voor het eerst in de historie na een halve competitie op de eerste plaats met maar liefst 1 punt voorsprong.

Volgende week vrijdag uit naar SVE.

De spanning stijgt!!!

RR