In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

SVE 4 - UTTC 2

Exorbitant veel pech!!!
 
Vrijdagavond was het zover; de eerste return wedstrijd in poule C van de eerste klasse. 
 
De mannen van het tweede speelden op volle sterkte de derby tegen het Utrechtse SVE met in de gelederen, Anton Boonen, Timeas Schim van der Loef en Jasper Graaff. 
Vreemd genoeg hadden de heren van SVE ervoor gekozen om verdienstelijk zipliner Erik van der Wurff buiten beschouwing te laten. Hij was slechts aanwezig om her en der wat spelers en toeschouwers van bier en een incidenteel hapje te voorzien. 
 
SVE had bij voorbaat de wens uitgesproken om het onze vrienden zo moeilijk mogelijk te maken en zo nog een gooi te doen naar het kampioenschap in deze o zo sterke poule. 
 
Onder luid gejoel van onze meegereisde supporters beet Gido het spits af tegen Jasper. Een uiterst spannende eerste game beloofde wat voor de rest van de avond. Gido won nipt met 11-13. Jasper beukte er dikwijls op los met zijn forehand maar Gido bleef grip houden op de wedstrijd en pakte de tweede game met 4-11. In de derde game werd de ijzingwekkende spanning weer voelbaar en Gido had na elke service een minuut of drie nodig om deze spanning van zich af te laten glijden. Jasper had in de tussentijd een goed boek kunnen lezen maar bleef geconcentreerd. Mooie rally's zorgden uiteindelijk voor 12-14 en de 0-1 voorsprong. 
 
Jurian ging tegen Timeas op dezelfde voet verder en haalde met goed spel de eerste game binnen. 
In de tweede game liep het ook voorspoedig en kwam Jurian met 5-1 voor. Timeas schreeuwde en tierde en sloeg een paar keer tegen de muur. Dit bleek uiteindelijk de juiste tactiek aangezien hij daarna de game met 11-6 won. Jurian wist daarna niks meer klaar te spelen en verloor verder met 11-6 en 11-1.
 
De derde partij van de avond ging tussen Anton en Mark. In de heenwedstrijd was dit al een enerverende vijf setter gebleken waar in Mark met domme pech had verloren.
Gebrand op revanche zette hij een goede eerste game neer met 8-11. Anton die dit seizoen een beetje onder de maat presteert wilde niet weer voor spek en Boonen meedoen en gaf wat meer gas in de tweede game. 11-7 was het resultaat. 
Mark kwam weinig aan aanvallen toe en besloot om tactisch alle ballen langzaam over het net te friemelen zodat Anton zijn mooie backhand niet goed kon gebruiken. Dit resulteerde in een overtuigende 11-6. 
Anton daarentegen wurmde zich terug in de wedstrijd met eveneens 6-11 en de heren moesten zich wederom gaan opmaken voor een vijfde game.
Met de zenuwen in het, de laatste weken wat uitdijende, lijf was het Mark die met 9-11 de thriller wist te winnen. 
 
Een 1-2 voorsprong met de meestal overwinnende dubbel van Gido en Mark in het verschiet. 
 
Helaas liep het deze keer anders. 
Jasper en Timeas waren te sterk voor de twee beginnende OTC ers die in vier games de bietenbrug opgingen. 
Het net bleek hierbij de grootste tegenstander. Frappant was dat elke bal die UTTC sloeg via het net fout ging en elke bal van SVE via het net in viel. Veel pech dus. Timeas zag hier en daar nog wat extra netballen en foutservices en zo was het een verwarrend geheel waarvan Timeas en Jasper dus de vruchten plukten. 
 
De verwarring bleef enigszins hangen bij Timeas en hij verloor kansloos in drie games van Gido. 
 
Hierna kon Mark helemaal niets beginnen tegen Jasper die elke iets te lange bal door de zaal heen beukte. De extra looptraining zorgde bij Mark niet voor de ommekeer en in drie games moest hij de aftocht blazen. Zei het twee keer met 11-9 en de nodige pech. 
 
3-3 inmiddels en de hordes toeschouwers stonden inmiddels op de banken en joelden en tierden dat het een lieve lust was. 
 
Jurian was aan de beurt om weer op voorsprong te komen maar speelde als een lamzak en zo kon Anton een van zijn schaarse winstpartijen noteren. Met 11-7, 11-7 en 11-3 zette hij "kleine Broers" aan de kant en liet hij zien dat hij toch echt wel wat kan. 
 
"Grote Broers" moest dan maar winnen van Timeas. De eerste game lukte dit niet en ging met 11-7 verloren. Hierna ging het lopen bij Mark en wist Timeas geen raad met het ijzersterke blok en counterspel van zijn opponent. Een 6-11 werd genoteerd en in de derde game werd Timeas langzaam maar zeker onkundig en begon weer wat oerkreten door de zaal te schreeuwen. 2-11!!
 
"Van Timeas leerden we achteraf dat zijn voornaam in de een of andere vreemde taal de betekenis had van ongeveer de strekking van "the theory of everything" 
Mogen wij in dit licht naar zijn tafeltennis vermogen kijken dan kunnen wij dit idd vergelijken met Stephen Hawking. Een hoopje niet vooruit te branden ellende, erg slim, maar veel geluk nodig om tot iets te komen."
 
En zo geschiedde de vierde game. 
Met ballen die de natuurwetten aan alle kanten aan de laars lapten. Die leken te komen uit plots ontstane zwarte gaten. De meeste ballen van Timeas vielen op het net en dan aan de andere kant. Intense pech voor UTTC. 
Hier was geen redden meer aan en ondanks gedegen spel van Mark werden de vierde en de vijfde game gestolen en werd het 5-3 voor SVE.
 
Dit was even slikken voor de mannen van het tweede. Met een 7-3 verlies zouden er dure punten worden verloren.
 
Gelukkig was kopman Gido aan de beurt en als echte klasbak verslond hij Anton in drie games waarmee hij den ganzen avond geen game had afgestaan. Hulde!!!
 
Zo was het aan Jurian de beurt om te proberen er nog een gelijkspel uit te slepen.
Dit leek niet te gaan lukken aangezien de eerste game jammerlijk met 13-11 verloren ging. 
Hierna snelde Jur naar een telefooncel in de buurt, trok zijn Superman pak aan en etaleerde de volgende drie games een weergaloos spel. Alles wat Jasper snoeihard insloeg kwam nog harder weer terug. 
Forehand of backhand, het maakte Jurian niet uit. Het gehele publiek aanschouwde zijn onnavolgbare ballen en met het stoom uit zijn oren stelde hij het gelijke spel veilig.
 
Een hard bevochten 5-5 was het eindresultaat van dit spannende en sportieve treffen.
 
Daar moest op gedronken worden!
 
Na de wedstrijd was het erg gezellig en maakten wij kennis met onder andere de toekomstige (8 juli) vrouw van Anton Boonen die zelfs een bescheiden Hema jurkje als een gedistingeerde baljurk weet te dragen. 
Allen geïntimideerd door haar schoonheid en stomverbaasd door haar keuze voor de enigszins beperkte pingponger ging het nog lang over haar behoefte om het liefst geen kinderen te krijgen. 
Aangezien haar man al een uur eerder het pand verliet, om met wat andere mannen naar een kinderkroeg af te reizen, en haar met ons achterliet lijkt dit een verstandige keuze. 
 
Overige supporters en spelers hielpen de cashflow van SVE wat op gang en rond 03.30 werd besloten om dan toch maar naar huis te gaan.
 
Aanstaande maandag Gispen thuis. 
Dat wordt er op of eronder!
 
Vriendelijke groet,
Uw razende reporter.