UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Clubkampioenschap 2016: hulde voor de nieuwe kampioen

Afgelopen vrijdagavond werd het clubkampioenschap 2016 gespeeld. Met bijna 30 deelnemers was er een goed bezet deelnemersveld.

Er waren 8 voorpoules, waarna de nummers 1 en 2 van ieder voorpoule naar de winnaarsrondes gingen, en de nummers 3 en 4 naar de verliezersrondes.

Alle geplaatste spelers gingen naar de winnaarsrondes, al spande het er bij Mark nog wel om. Mark, Marco en Remco wonnen namelijk in de voorpoule onderling van elkaar en eindigden dus met een gelijk aantal punten. Aangezien Mark in zijn verliespartij tegen Remco toch nog één game won (nipt met 11-9), ging hij met de hakken over de sloot naar de winnaarsrondes. Remco was het slachtoffer van deze berekenende tactiek van Mark en kwam in de verliezersrondes terecht.

Na de voorpoules waren er knock-out vervolgrondes. Iedere wedstrijd kon dus de laatste zijn.

In de winnaarsrondes ging de ene halve finale tussen de broers Gideon en Steven. Steven probeerde zijn nog half zieke broer het laatste zetje te geven, maar delfde met 3-1 toch het onderspit. De andere halve finale ging tussen de twee finalisten van de Vuurmansbeker 2015: Gido en Thomas. Het werd weer een 5-gamer, met ditmaal Gido als winnaar.

In de finale kwam Gido tegen Gideon met 2-0 voor, maar Gideon vocht zich terug tot 2-2. Net toen het publiek Gido al opgegeven had, herpakte hij zijn sterke aanvallende spel en won hij toch nog de vijfde game. Gido werd dus de clubkampioen 2016 en Gideon was na enkele jaren kampioen af.

Thomas pakte de derde plaats tegen Steven.

In de verliezers-vervolgrondes ging het uiteindelijk tussen Han Yie, Sayad en Jan van Kuik. De nipte overwinnen in vijf games van Han Yie op Sayad betekende dat Han Yie eerste werd, voor Sayad en Jan.

Al met al een geslaagd toernooi, met een nieuwe clubkampioen: Gido.