UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

UTTC 1 vaart uit!

Voor u, geachte lezer, ligt een drieluik  aangaande de teamprestaties van het eerste team van onze prachtclub UTTC.  

 
Waar uw razende reporter afgelopen seizoen nog dikwijls berichtte over diverse beslommeringen, wordt er dit jaar met hoop in het hart enkel de focus gelegd op alle positieve aspecten van de voorjaarscompetitie 2016. 
De winter is inmiddels weer voorbij dus het ruime sop kan weer gekozen worden.
 
Om te beginnen is op te merken dat de baggerschuit die UTTC 2 was nu is verworden tot vlaggenschip UTTC 1.  Dragende spelers Gido Jehoel en Mark Broers worden vanaf nu gecompleteerd met een jeugdig en een bejaard talent in de vorm van respectievelijk Thomas van Vessum en Gideon Herschel.
Self proclaimed non playing captain van dit seizoen is Jurian Broers.
Jurian zal dit seizoen trachten 20
Kilo aan te komen door slechts bier te drinken en diverse frituursels van schoonvader Anton te verorberen. Dit alles terwijl de andere heren zullen strijden om het kampioenschap in poule 1A van de eerste klasse.
 
Op papier is er dezelfde concurrent als vorig seizoen, SVE. 
En dit was nu net weer de eerste wedstrijd. Jammerlijk genoeg heeft de competitieleider verzuimd dit tot laatste en beslissende wedstrijd te maken. 
 
Aangezien Thomas nog wat "stage-fright" in de vorm van ziektekiemen onder de huid had besloot het vlaggenschip om maar meteen Gideon in te schakelen om de avond en het seizoen van SVE te verzieken.
 
Zo gebeurde het dat Gido, Mark Guido en Gideon het G team voor de avond vormde. 
 
Beoogde tegenstanders Jasper Graaff, Timeas Schim vd Loeff en Erik vd Wurff worden toch wel beschouwd als een kundig team al doen de ffjes anders vermoeden. 
 
Het was daarom dat oppertacticus Mark een "cunning plan" had uitgedacht om er voor te zorgen dat Anton Boonen mee zou spelen aangezien dat vermoedelijk drie punten zou opleveren.
 
Voorafgaand aan de competitie werden die zondag ervoor gestreden om de afdelingskampioenschappen in Hilversum.
Mark had op het schema gezien dat, als hij laatste in de poule zou worden, hij zeer waarschijnlijk tegen die zelfde Anton zou uitkomen in de troostronde.
 
Door de stappen die daarvoor nodig waren feilloos te doorlopen kreeg Mark idd Anton in de schoot geworpen in de volgende ronde. Zaak was het nu om zo kansloos mogelijk te verliezen en daarna Anton de hemel in te prijzen zodat hij en zijn teamgenoten zouden besluiten om hem te laten spelen in de competitiewedstrijd. Hij was immers weergaloos in vorm ;) ;) 
 
En zo geschiedde die vrijdag erop. Anton deed mee ipv Timeas en verloor alle drie zijn enkelpartijen.
"I love it when a plan comes together" 
 
Medespeler Erik deed een duid in het zakje door er twee te verliezen tegen Gido en Gideon maar verzuimde dit kunststukje tegen Mark, die wel 2-0 voorstond en had moeten winnen. Erik vreesde echter dat hij op de site van UTTC dan zou worden afgeschilderd als een kansloze beperkte speler die dikwijls geen pepernoot raakt. Dit voorkwam hij dan ook door alsnog met 3-2 te winnen.
Jasper speelde wel heel behoorlijk en noteerde twee keer winst. Nipt verloor hij van Gideon. 
De dubbel werd mede nog gewonnen door SVE terwijl ook hier een 2-0 voorsprong was voor Mark en Gideon. 
 
Al met al dus een 4-6 winst, uit, op de concurrent.
Niks mis mee.
 
Die maandag erop moest er thuis worden aangetreden tegen de jonge strijders van Hoogland die vorig seizoen kampioen zijn geworden in de tweede klasse ten koste van het team van Thomas van vorig seizoen.
Thomas was dan ook zeer geïnspireerd en speelde met vertrouwen.
Hij won zo van tegenstanders Koen van Es, Vincent Karthaus en Jan Gert Kruis Jan Jans en de kinderen Gerrits Jans of iets dergelijks. Hierna te noemen: Jan.
 
Jan verloor ook van Gido en Mark. Vincent streed tot het bittere eind maar kwam steeds iets te kort en verloor zo ook van onze drie helden.
 
De enige Highlander ("there can be only one") die enigszins overeind bleef was Koen, die Gido wist te verslaan in vijf sets. 
De anders zo succesvolle dubbel van Mark en Gido werd volledig verkloot door een bepaalde Brabander die nog moeilijk tot openen komt met den tegenwoordige plastieken bal.
 
Maar toch een 8-2 overwinning.
Veel punten en progressie. 
 
Zo werd er afgelopen maandag alweer de derde ontmoeting gespeeld. Het derde team van Huizen, met Henk Tax, Robert Bunschoten en John Oudendorp kwam op bezoek.
 
Aangezien uw reporter vanaf twee uur s'middags had zitten pokeren (werken is zo 2012) was hij wat laat aanwezig maar toch nog net op tijd om Gido in vijven te zien winnen van John.
 
Daarna was het de beurt aan Robert, wiens achternaam een mooi dorp is en Mark, wiens dorp een mooie achternaam is om elkaar te bestrijden.
 
Mark was nog steeds niet bij de les en verloor de eerste game door labbekakkig spel. Hierna kreeg hij wat tips aangereikt door zijn beide teamgenoten Gido en Thomas. De taalbarriere zorgde er echter voor dat er niets van begrepen werd en de tweede game kansloos verloren ging. 
Op eigen kracht daarna pakte Mark de derde en vierde game met indringend schuifspel.
 De vijfde game begon goed en UTTC wisselde van kant met 5-3 voorsprong. Daarna sloeg het noodlot toe en vocht Robert zich naar maar liefst een 5-10 voorsprong.
Kansloos verhaal zou u zeggen maar niets bleek minder waar. Mark worstelde en kwam boven. 12-10! Ongekend. Robert heeft, naar verluid, onderweg naar de kantine nog menig traantje weggepinkt.
 
Het was niet de enige keer dat de Huizenaren er dichtbij waren.
Maar liefst vijf duels werden in vijf games beslecht maar allen gelukkig in het voordeel van onze heren.
 
Alleen Thomas zorgde voor een rendabel spelverloop en met flink tempo raasde hij door zijn gamepjes heen.
Ook de dubbel werd dit keer gewonnen door het Brabantse duo waardoor er een onovertroffen 10-0 te noteren viel.
 
De zeilen van het vlaggenschip worden reeds gehesen en met nog iets meer wind in de zeilen is de koers richting de veilige haven uitgestippeld. 
 
Of het eerste nog averij zal oplopen of dat de bemanning door scheurbuik zal worden getroffen of dat er wellicht nog enige muiterij plaats zal vinden kunt u vanaf nu weer wekelijks lezen op de site.
 
Een behouden vaart!
 
Uw razende reporter.