UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

UTTC

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

 

 

UTTC

Voor jong en oud, beginner en gevorderd,
iedereen is welkom.

UTTC

Met trots de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

Verslag Domstadtoernooi 2016

Op 17 april jl. werd al weer voor de 18 e keer het jaarlijkse Domstadtoernooi gehouden. De poules worden op rating van de deelnemers ingedeeld, waarbij dit jaar voor het eerst de ELO-rating werd gebruikt.

In poule E werd Kosto Veninga van Delta Impuls afgetekend eerste. Hij won overtuigend van de nummer twee, Eddie Loffeld van SVE. De enige verliespartij van Kosto was tegen het aanstormend UTTC talent Bouke Stam.

In Poule D heersten de SVE-spelers: goud (Abd Alhady Atwa, ongeslagen!), zilver (Joeri van Wissen) en brons (Hani Moestafa). 

In Poule C moest de UTTC-er Sjoerd de Valk alle zeilen bijzetten om eerste te worden. Eerst zei de lastige Ronny Vermeer van Bunshot na een paar wedstrijden ziek af (wat heb je in zijn koffie gestopt, Sjoerd?), vervolgens won Sjoerd drie maal in 5 games van enkele overgebleven concurrenten. Een uitgekiende eerste plaats voor Sjoerd dus. Jan Braat van SVE werd tweede.

In poule B werd het een strijd tussen UTTC-ers en enkele Maarssen-spelers. De prijzen werden eerlijk verdeeld: Bart Koerts van Maarssen werd ongeslagen eerste, Wim van Sonsbeek van UTTC werd tweede.

In de hoogste poule moest algemeen UTTC-clubkampioen Gido Jehoel na enkele wedstrijden geblesseerd opgeven. Dit was jammer voor de spanning in poule A, want Gido had vorig jaar als enige speler de latere winnaar, Arnoud Hofman van Delta Impuls, verslagen. Arnoud deed dit jaar weer mee en veroverde knap voor de derde keer op rij de eerste plaats in de hoogste poule. Hij moest er wel voor werken, want drie van zijn winstpartijen waren in 5 games. Zijn clubgenoot Sander Derkx veroverde de tweede plaats, vlak voor de UTTC verrassing Martin Houthuizen. Deze hard slaande jongeman boekte een paar krappe, maar daarom niet minder knappe overwinningen tegen hoger geplaatste spelers.

Na afloop werd er door flink wat deelnemers gezellig nagepraat en Chinees gegeten.

Een geslaagd toernooi, op naar de 19 e editie!