In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Joshua Sweerts succesvol in jeugdtoernooien

Namens UTTC heeft jeugdlid Joshua Sweerts deelgenomen aan de mini meerkampen Bijmaat op 14 januari en de afdelingskampioenschappen in Hilversum op 21 januari. Het was voor het eerst dat hij op een andere manier dan in competitieverband wedstrijden speelde. Het was een mooi begin want op beide dagen viel hij in de prijzen.

Omdat Joshua de voorjaarscompetitie 2017 gecombineerd met jeugdleden van VTV gaat spelen en daar ook regelmatig mee traint is hij samen met een afvaardiging van die club naar beide wedstrijddagen vertrokken. Het contact daarvoor was gemakkelijk gelegd doordat UTTC trainer John van Hoeven ook voorzitter is van VTV.

Bij de mini meerkamp bij de Huizense club Bijmaat waren alle deelnemers verdeeld over 6 poules van elk 6 deelnemers. De indeling was gebaseerd op (verwachte) sterkte. Er heerste een gemoedelijke en gezellige sfeer. Het is een laagdrempelige manier voor spelers met én zonder competitie ervaring om eens wat andere spelers te leren kennen en lekker wedstrijdjes te kunnen spelen. Tussen 10:00-14:30 speelde iedere speler 5 poulewedstrijden. Gelijk daarna volgde de prijsuitreiking waarbij alle nummers 1 en 2 van hun poule een beker kregen. Joshua ging in zijn poule met de 2e prijs naar huis en daar was hij heel trots op. Op de training van maandag heeft John dit met de rest van de jeugdleden gedeeld en kon Joshua zijn trofee aan zijn clubgenoten laten zien.


De afdelingskampioenschappen in Hilversum met een begintijd van 9:00 en finalewedstrijden om 18:00 gevolgd door prijsuitreikingen was een wat grotere toernooivorm. Alle deelnemers konden in 3 categorieën poulewedstrijden spelen. Er was ingedeeld per jeugdklasse, per leeftijdscategorie en dubbelspel per klasse. Omdat Joshua de enige namens UTTC was en bij VTV iedereen al een dubbelspelpartner had was hij daarbij gekoppeld aan Lina Bekhuis van Bijmaat. Dat pakte goed uit, met deze ervaren speelster versloeg Joshua in de finale zijn VTV maatjes Koen Labrie en Felix Mulder.

In de enkelklasse overleefde Joshua in beide indelingen de poulefase. Daarop volgde de knock-out fase en met de winst voor de dubbel al binnen was de concentratie inmiddels wat minder. Mooi om te zien dat VTV voorzitter / UTTC trainer John een groot deel van de dag aanwezig was om 'zijn' spelers hier doorheen te coachen. Dat Joshua in deze fase zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenspelers mocht dan ook de pret niet meer drukken. Deze dag vereist nog een wat langer uithoudingsvermogen dan de mini meerkamp de week er voor.Samengevat 2 leuke ervaringen waarbij Joshua tegen een boel verschillende spelers ervaring heeft kunnen opdoen, zijn medespelers van VTV beter heeft leren kennen en successen heeft kunnen boeken.

Auteur: Huub Sweerts (Vader van Joshua)