In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

UTTC veel wedstrijdervaring opgedaan bij Minimeerkamp VTV

UTTC leek seizoen 2016/2017 na het vertrek van twee jeugdleden heel even met slechts vijf spelers over te blijven. Inmiddels staat met een aanwas van 8 nieuwe leden de teller weer op een mooi aantal van 13. Met name voor de nieuwelingen is deelname aan een minimeerkamp een goede start om wedstrijdervaring op te kunnen doen.

Geënthousiasmeerd door trainer John van Hoeven en doordat Joshua eerder dit jaar op de training over zijn positieve ervaring bij de minimeerkamp Bijmaat/Huizen had kunnen vertellen vertrokken we om 9.15 vanuit UTTC met een gezellige delegatie naar VTV in Nieuwegein.

Bij binnenkomst eerst alle spelers inschrijven. Daarna konden Joshua en Omkaar, die regelmatig bij VTV meetrainen, de andere spelers de weg naar de kleedruimte wijzen. Toen was het tussen alle andere deelnemers even zoeken naar een tafel om in te kunnen spelen. Gelukkig waren enkele spelers van Hilversum vriendelijk genoeg om een tafel af te staan. Daarop werd heel sociaal met een spelletje rondom de tafel ingespeeld door alle UTTC deelnemers tegelijk.

Met 6 spelers, trainer John en 4 meereizende vaders was UTTC goed vertegenwoordigd. Met Tijmen hadden we zelfs de beschikking over een jeugdspeler die al te oud en ervaren was om deel te nemen aan deze minimeerkamp maar wel als coach wilde fungeren. Hij verdeelde zijn coachingstaken over de 3 kadetten Omkaar, Lars en Siebe. Omdat Lars en Siebe in dezelfde poule uitkwamen dus ook tegen elkaar moesten spelen is afgesproken dat Tijmen in die partij de speler die achter stond van tips voorzag. John verdeelde zijn aandacht over alle 6 jeugdspelers, het maken van foto's en meer.

Volgens planning werd er rond 10.00 gestart met de eerste wedstrijden. Er werd gespeeld over maar liefst 9 tafels. Leuk om te zien dat Sofia als enige meisje van UTTC vandaag in een poule was ingedeeld met nog enkele andere meisjes. Bij de jongere tafeltennissers waren de poules best groot met ongeveer 8 spelers. Daarom werd daar telkens maar om twee gewonnen games gespeeld. Bij de iets oudere spelers waren de poules wat kleiner en kon dus gewoon gespeeld worden om drie gewonnen games. Zo probeerde men iedereen zoveel mogelijk aan dezelfde speeltijd toe te laten komen.

Voor sommige spelers bleek de wedstrijddag nog wat te kort. Op het moment van de prijsuitreiking om 15.00 moesten namelijk op alle 9 tafels vriendschappelijke potjes gestaakt worden. We zagen dat er toen al niet meer alleen tegen clubgenoten gespeeld werd maar dat er ook tussen clubs beginnende vriendschappen ontstaan waren. Vooral Marcio kon er geen genoeg van krijgen en was lang en gemoedelijk aan het doorspelen tegen een speler van TTVN. De volledige uitslag inclusief een foto van de bekerwinnaars volgt waarschijnlijk binnenkort op de site van de NTTB. Daar zullen dit keer geen prijswinnaars van ons tussen zitten maar we kunnen wel terugkijken op een gezellige dag met een boel wedstrijdervaring.

Verslag van Huub Sweerts.