In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Verslag clubkampioenschappen jeugd en ouders van UTTC

Op zaterdag 13 mei was het allereerste clubkampioenschap voor de jeugd bij UTTC waarbij óók  de ouders in toernooivorm tegen elkaar speelden. Met een deelnemersveld van 9 jeugdleden en 7 ouders zorgde dit voor een goed gevulde gymzaal. Om 12.45 ging de zaal open en werden gezamenlijk de vier speeltafels opgezet. Om iedereen de kans te geven alvast een beetje warm te spelen werd er vooral gedubbeld. Niet alle ouders kenden elkaar al. Een mooie kans dus om onderling kennis te maken en elkaars tafeltenniskwaliteiten vast (wat beter) te leren kennen.

Rond de geplande starttijd van 13.00 begonnen trainer John van Hoeven en voorzitter Simon Gribling aan het welkomstpraatje. Daarnaast voor de ouders nog een korte spelregeluitleg. Het had anders zo maar gekund dat er nog gedacht werd dat je voor een gewonnen set 21 punten nodig had en dat je om de 5 opslagen moest wisselen van service.

De jeugdleden waren door John ingedeeld in twee poules op de eerste twee tafels. Op tafel drie en vier werd in zeven rondes een toernooi gespeeld waarbij alle ouders tegen elkaar uit kwamen. Tijdens het inspelen had John alvast een rating ingeschat. Aan de hand van de rating werd de speelvolgorde zo bepaald dat de verwachte nummers 1 t/m 3 pas op het eind tegen elkaar zouden spelen. Bij de einduitslag bleek dat dit op een enkele kleine verrassing na een goede inschatting was. Op het eind was het daardoor nog zo spannend dat als de laatste wedstrijd (een 5-setter) in winst voor Peter (vader van Bart) was beslist hij samen met Murli (vader Omkaar) en Gert (vader Siebe) op hetzelfde aantal gewonnen wedstrijden had kunnen uitkomen. Gelukkig voor de wedstrijdleiding hoefde er niet op gewonnen sets nauwkeurig te worden bekeken wie de winnaar was. Murli bleek de verdiende winnaar met alle wedstrijden gewonnen gevolgd door Gert met slechts één verliespartij.

Bij de jeugd waren de vier 4e klasse spelers verdeeld over de twee poules. Als deze ervaren spelers geen fouten zouden maken moest dit betekenen dat ze ook de kruisfinales en finale/troostfinale tegen elkaar zouden beslechten. De verwachte winnaar Bart trok in de poulefase nog aan het kortste eind tegen Jerry. Het werd 13-15 in de 5e set. Doordat ze beiden de kruisfinales wonnen tegen Tijmen en Long Yi kwamen ze uiteindelijk in de finale opnieuw tegen elkaar uit. Daarbij werd Bart wel de winnaar en dus clubkampioen.

Na een aantal gespeelde wedstrijden waren penningmeester Jan, barman Kees en Anton  er inmiddels ook gezellig bij gekomen. Tussen de wedstrijden door werden de bestellingen voor het afsluitende diner opgenomen. Na het opruimen, een fotomoment en de prijsuitreikingen kon daardoor iedereen genieten van Kees zijn frituurwerk. Een gezellige afsluiting van een sportieve middag. Zeker voor herhaling vatbaar!!! Benieuwd of we enkele ouders nu (nog vaker) op de vrijdagavond met hun kind vrij zien spelen bij UTTC om voor de volgende keer een nog betere uitslag te verzekeren.

 

Auteur: Huub Sweerts (vader van Joshua).

Kees en Anton