In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Vuurmansbeker 2017: Andere opzet, vertrouwde gezichten

Sinterklaascadeautjes werden er nog niet weggegeven op de Vuurmansbeker, ook al was het 4 december. Om beter aan te sluiten bij de volle agenda’s van tegenwoordig was dit toernooi, traditioneel een tienkamp over twee avonden tussen de tien beste spelers van de club, dit jaar georganiseerd op één avond. En dat was te zien aan de deelnemerslijst: liefst acht van de tien best gerankte spelers deden mee, aangevuld met twee ‘eager beavers’ iets lager op de lijst.

In poule A (‘Jo Junior’) maakte Erik van Dijk het iedereen moeilijk, maar hij eindigde wel onderaan. Wouter Kerpershoek won afgetekend van Marc Londo, maar duidelijke koplopers waren Thomas van Vessem en Gido Jehoel; de eerste won het spannende potje om de beste plek in de kruisfinales.

In Poule 1 (‘Jo Senior’) waren meer verrassingen te melden. Gideon Herschel bleek nog niet volledig hersteld van het fysieke malheur dat hem afgelopen competitie al veelvuldig aan de kant had gehouden en moest na twee wedstrijden passen voor meer. Mark Broers greep zijn kans en won de poule overtuigend. Achter hem verraste Haijte Wiggers Remy Venema, wat hem een plaats in de kruisfinales opleverde. Ook in deze poule deed de hekkensluiter, in dit geval Martin Houthuizen, heel wat meer dan het hek sluiten, al was het zonder winstpartij.

Zoals het hoort waren de halve finales behoorlijk spannend. Haijte nam tegen Thomas brutaal de leiding in de eerste game, won zelfs de tweede, maar moest uiteindelijk toch Thomas feliciteren. Gido liet tegen Mark het initiatief volledig aan de tegenstander, beducht voor diens blokgeweld, en dat betaalde zich uit in nipte gamewinsten.

De finale tussen Thomas en Gido was een strijd in speelstijlen. Zoals gewoonlijk sloeg Thomas in zo’n beetje elke derde rally wel een wereldbal, maar Gido was taai als altijd, had veel terug en kwam nu wel regelmatig hard door. Op matchpoint voor Thomas in de vierde game ontstond er een rally gelijk aan de laatste in de finale van het clubkampioenschap vorig jaar, maar deze keer ging Thomas’ killer-blok het net in. Riedels aan beide kanten maakten dat de daaropvolgende punten eigenlijk niet om aan te zien waren, maar uiteindelijk trok Thomas aan het langste eind.

Sponsor, scheidsrechter en spreekstalmeester Hans Vuurmans complimenteerde de deelnemers en de winnaars bovenal, memoreerde uiteraard zijn vader en grootouders, en zo kon iedereen tevreden naar huis!