In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Clubkampioenschappen dubbel: dubbele pret!

Altijd een mooie jaarafsluiter in december: het clubkampioenschap dubbel. Tandems op de bonnefooi en duo’s die dat tiende of vijfde punt in de competitie toch eens serieuzer wilden aanpakken, ze waren er allemaal, negen in totaal. Jean-Jacques en Li Bin vonden elkaar pas op de avond zelf om pakweg half negen. 

Wat viel op? In poule 1 sloten Clemens en Cor het hek, Gerben en Ton gingen lekker maar werden vierde, Thomas en Martin, de winnaars van vorig jaar, waren ongenaakbaar. De spannendste pot ging tussen Haijte/Simon en Henk/Wim. De laatsten wonnen met 3-2, met twee punten verschil in de vijfde. In poule 2 waren Otto en Jan lastig genoeg, werden ‘Zo vader zo zoon’ Raymond en Jan vijfde, en kwam komisch duo Jean-Jacques en Li Bin (vier namen in één dubbel, zo zo!) daar vlak voor. Remco en Sayad hadden in vijf games moeite genoeg met Otto en Jan maar werden uiteindelijk toch derde. Mark en Gido wonnen in vieren van Marco en Marc.

De verliezersronde moest het zonder Haijte en Simon doen die zichzelf op straftraining hadden gezet; uiteindelijk kwamen in de finale Gerben en Ton tegenover Remco en Sayad te staan. Ton wist wat hem als mede-organisator van het toernooi te doen stond, en Gerben maakte het ultieme vriendschapsgebaar tegen Remco: wel een spannende pot, maar de eer voor Remco en Sayad. Scheelde toch een ons marsepein bij de prijsuitreiking!

In de winnaarsronde waren de halve finales heel verschillend. Mark/Gido wonnen redelijk soepel van Henk/Wim. Thomas/Martin hadden twee games geen problemen met M&M, maar daarna gedroegen deze twee zich wat minder snoepig en na vijf games lagen de regerend clubkampioenen eruit. De finale gaf vooral veel mogelijkheden voor verwarring, met een Marc(o) en een (Mark) Gido, en Marc die uit gewoonte voor elke service een cijfercode aangaf waar zijn oud-teamgenoten Mark en Gido eigenlijk meer van snapten dan zijn dubbelmaat Marco. Wellicht daardoor was de finale minder spannend dan de pot in de poule, met Gido en Mark als terechte winnaars. Dat was toch mooi een extra stukkie kaas waard, en een mooie kaasrasp in plaats van een kaasschaaf; de laatste inclusief kaasplank aangeboden door de sociale werkplaats waar Ton begeleider is (Hulde! Cheers!). En natuurlijk de monsterachtig grote wisselbeker (allemachtig, wie heeft dat ding ooit bedacht!). Kortom: genoeg lol voor een hele avond, dat dubbeltoernooi.

 

De nummers twee van de verliezersronde

De winnaars van de verliezersronde

De verliezende finalisten.

De dubbel-kampioenen