In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

3 Jeugdspelers van UTTC bij Minimeerkampen

Afgelopen zondag 11 maart speelden 3 jonge tafeltennissers van UTTC ( Robbe Kraaij, Xavi  Scheefhals en Marcus Schmidt) hun 1e minimeerkampen met als coach John van Hoeven.

Deze meerkampen zijn bedoeld voor beginnende welpen en D-kadetten.

Een enorme beleving voor deze jonge spelers en een prima moment om ervaring op te doen. Alle drie zijn net een half jaar of zelfs minder lid van UTTC.

Marcus speelde in een poule tegen  spelers die al vaker aan zo’n toernooi hadden meegedaan. Vooraf was met elkaar besproken om zoveel mogelijk ervaring op te doen en plezier te hebben.  Dat is gelukt. Marcus kreeg steeds meer door hoe hij moest spelen en won daardoor steeds meer punten. Helaas nog niet voldoende om een wedstrijd te winnen. Lekker veel trainen en dan zal daar zeker verandering in komen.

Xavi had een lastige poule met een aantal sterke en oudere spelers. Uiteindelijk wist hij 2 wedstrijden te winnen. Heel knap. Maar nog knapper waren zijn mooie forehand topspinballen. Dat viel meer coaches op. Zo jong en dan al zo mooi kunnen spinnen met een leuke service. Genieten dus.

Robbe had de dag van zijn leven. Hij begon tegen een (bleek later) erg sterke speler en wist deze te winnen. Daar bleef het echter niet bij: Robbe won deze dag al zijn partijen. Een topper dus en dat straalde hij ook uit: een en al smile. Bijzonder is dat Robbe niet alleen goed actief speelde, maar vaak ook zelf zag waar de zwakke punten van de tegenstander lagen. Aan het eind van de dag kreeg hij een mooie beker als terechte nummer 1.

Een leerzaam en leuk toernooi voor al onze spelers. Ze kijken al uit naar de volgende minimeerkampen in mei bij SHOT in Soest.

Ouders, bedankt voor jullie steun.

 

John van Hoeven.