In 2020 bestond UTTC 90 jaar

We zijn de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

Game11

sponsort

UTTC

Ouder/kind-toernooi georganiseerd door UTTC Trainers in opleiding levert verwachte winnaars op

Op zondag 26 mei 2019 was voor het derde opeenvolgende jaar het ouder/kind-toernooi bij UTTC. Dit jaar met de primeur dat drie trainers in opleiding het toernooi organiseerden. Daarnaast speelden acht ouders mee: een record. De sfeer was goed. Verrassingen bleven uit. Het ouder/kind-toernooi georganiseerd door UTTC Trainers in opleiding leverde verwachte winnaars op.

De drie UTTC trainers in opleiding organiseerden het toernooi.
We hebben sinds kort de luxe van drie trainers in opleiding: Bouke, Tijmen en Wouter. Onderdeel van hun leerprogramma is het organiseren van een toernooi. Het ouder/kind-toernooi past daar goed bij. Ze hadden de taken goed verdeeld. Zo haalde Wouter ervaringen op bij bestuurslid jeugd Huub over voorgaande edities. Daarmee had hij een basis voor het uitschrijven van de toernooiopzet. Tijmen maakte een WhatsApp groep aan om de deelnemers te informeren en alvast in de stemming te laten komen. Bouke maakte het affiche voor het evenement en nam - na het welkomstpraatje van voorzitter Simon - de uitleg van het toernooi voor zijn rekening. Bij de prijsuitreiking reikten ze alle drie prijzen uit aan de winnaars en achteraf hebben ze nog terug gekeken en elkaar van feedback voorzien. Bouke vond het gezellig en leuk om te zien hoe fanatiek iedereen was: 'Het was een mooie gelegenheid om de ouders wat beter te leren kennen'.

UTTC famiietoernooi

Het ouder/kind-toernooi begint te lijken op een familietoernooi.
Robbe’s familie was vorig jaar al enthousiast aanwezig. Toen speelde vader Hans mee en moeder, broertje, opa en oma zaten als supporter nog aan de kant. Dit jaar speelde het hele gezin mee. Moeder Ellen uiteraard bij de ouders en broertje Stan bij de jeugd. In poule B won hij al heel verdienstelijk een wedstrijd.

Verrassingen bleven uit bij de finale van het oudertoernooi.
Met Robbe’s moeder Ellen en Sun’s vader Ge hadden we twee nieuwe deelnemers. Ondanks aanwijzingen van Sun om de forehand topspin van zijn vader nog wat te verfijnen zat een plaats bij de top er nog niet in. De organisatoren maakten een goede inschatting zodat de belangrijkste wedstrijden voor het eind bewaard bleven. Zo speelden de winnaars van 2016 en 2017 tegen elkaar de finalewedstrijd. Omkaar’s vader Murli wist er nog een vijfde game uit te slepen maar erkende uiteindelijk met 12-10 zijn meerdere in Xavi’s vader Marcel.

Ook het jeugdtoernooi kende geen verrassende clubkampioen.
In poule B met spelers van startersniveau en/of zonder competitie ervaring streden Arwin en Xavi om de bekers. Xavi ging er met de eerste plek vandoor. Joshua maakte zijn favorietenrol in poule A waar. Voorjaarseizoen 2019 werd hij kampioen met VTV in de derde klasse en zal dus volgend seizoen tweede klasse spelen. Zijn naaste belager Tijmen was vorig jaar nog clubkampioen. Vanwege zijn eindexamenjaar is hij na het spelen van vierde klasse gestopt met competitie. Mede daardoor stond Joshua geen game af dit ouder/kind-toernooi.

Clubkampioen UTTC jeugd 2019 Joshua Sweerts

Kijk op de UTTC Facebookpagina voor meer foto’s.

Bron: Huub Sweerts