UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

UTTC

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

 

 

UTTC

Voor jong en oud, beginner en gevorderd,
iedereen is welkom.

UTTC

Met trots de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

UTTC 1 verkwanselt voorsprong!

Waar het vlaggenschip van onze vereniging tot dusver op cruisingspeed tussen de verschillende obstakels heen laveerde kwam het deze week tot een kleine aanvaring met een jeugdig bootje uit Hoogland. Hierdoor is een gat in de romp geslagen en stroomt er wat water door ons zo solide fregat. Er dient dan ook grondig te worden gehoosd om de behouden vaart verder in te zetten om zo nog in veilige haven te geraken.

Het begin van de avond stond als metafoor voor het verloop van de wedstrijd. Uw reporter stond namelijk zo'n vijf minuten voor een dichte deur van de sporthal. Ondanks flink gemorrel en luid geroep werd hij niet gehoord. Dit was dan ook hoe al zijn partijen verliepen. Maar daarover later meer.

De Hooglanders Koen van Es, Vincent Karthaus en Jesse Coljee hadden buiten de ontvangst nog vele streken bedacht om het onze helden te laten ontgelden.

Tijdens het inspelen bleek al dat de vloer waarop moest worden gestreden normaliter gebruikt wordt voor curlingwedstrijden. Het KNMI had verzuimd om te waarschuwen voor deze gladheid waardoor onze mannen allemaal moeilijk tot spelen kwamen. Ontsnappen aan de "Thialf" vloer kon slechts door te gaan zitten op de enige bank aanwezig in de zaal. Deze leek over te zijn gevlogen uit een voormalig DDR klaslokaal met als gevolg dat na enig zitten er al snel een dubbele anusverrekking verkregen werd.

Verder was er in de stad verderop door de jonge heren ook nog brand gesticht waardoor ons middels een NL alert de concentratie werd doorbroken. De rooklucht kon geroken worden tot in de zaal.

Daarbij kan nog worden opgemerkt dat de drie jongelingen allemaal overdreven fit oogde. Wij vermoeden dat dit niet enkel en alleen aan de leeftijd te wijten is maar naar alle waarschijnlijkheid is het middel "meldonium" nu ook in Hoogland doorgedrongen.

Onder al deze beperkende omstandigheden begon Thomas aan zijn partij tegen kopman Jesse die het zeer goed doet deze competitie. Thomas kwam niet in zijn hum en verloor in vier games.

Gido onttrok zich, stoïcijns als altijd, aan alle omgevingsfactoren en kon zo wel overtuigen door Vincent redelijk gemakkelijk opzij te zetten.

Mark kwam hierna van de pijnbank om vervolgens er door Koen weer worden op gelegd.
Laffe percentage speler als hij is (volgens een recentelijk verschenen matig geschreven artikel van een rivaliserende pingpongclub) kon hij niet tot aanvallen komen en zijn spel verzandde in amateuristisch friemelwerk.
Koen maakte hier gebruik van en won in vier games.

De eerste achterstand van dit seizoen werd hiermee gerealiseerd.
Gido en Mark trokken dit gelukkig met het dubbelspel eenvoudig weer recht.

Thomas revancheerde zich voor de eerste partij en maakte verder deze avond geen fouten meer.

Gido won makkelijk van Koen maar verloor ook van Jesse die de hele avond goed op dreef was. Gido vocht maar ging ten onder in vijf games.

Veruit de spannendste partij van de avond werd verzorg door Jesse en Mark.
De eerste game had Mark nog pap in de benen en verloor hij kansloos met 11-3. Hierna kreeg hij steeds meer grip op het spel van Jesse en vocht hij zich naar 10-12.
De derde game was sensationeel van beide partijen en belande uiteindelijk op 17-17. Toen sloeg het noodlot weer eens toe voor uw reporter. Een onhoudbare schampbal achter op de rand en daarna een bal boven op het net en erover. Met 19-17 werd weer een van de vele games gestolen met hulp van boven. De vierde game pakte Mark weer op karakter met 10-12 maar helaas trok hij de vijfde gane met 11-8 aan het kortste eind.

Mark zakte daarna als een kaartenhuis in elkaar door ook nog van Vincent te verliezen.

Hiermee kwam de einduitslag op 5-5. Het slechtste resultaat tot dusver.

Zelfs na dit gestolen gelijke spel bleken de strapatsen nog niet voorbij.
Er werd onze helden een "teamschotel" geserveerd waarbij de betreffende term zeer pretentieus bleek. Nauwelijks genoeg voor de hongerklop van enkel uw reporter en van een erbarmelijke kwaliteit die zijn weerga niet kent. Geen standaard hapjes maar discutabele frituursels wiens aanwezigheid in de darmen meteen werden opgemerkt.
Enkel het "dry air fry pan" debacle in Woerden, twee jaar geleden, staat nog onder deze schaamteloze vertoning in het "teamschotelklassement"
Maar een goede een-na-laatste plaats is vanaf nu voor onze Hooglanders, bij wie zowel kwaliteit als kwantiteit niet aan bod komen.

Wij hopen dat ttv Huizen volgende week een gooi wil doen maar het erepodium van bovengenoemd klassement en tegelijkertijd zal het vlaggenschip zijn zeilen weer stevig hijsen.

Uw razende edoch gekwelde reporter