UTTC

TAFELTENNIS MEE BIJ UTTC!

UTTC

een vereniging waar actief sporten samengaat met gezelligheid.

 

 

UTTC

Voor jong en oud, beginner en gevorderd,
iedereen is welkom.

UTTC

Met trots de oudste tafeltennisclub van Nederland.

 

Vertrouwenscontactpersoon

Seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag (zoals pesten, discriminatie, geweld) komt helaas voor in de sport en dus ook bij tafeltennis. UTTC keurt dergelijk gedrag sterk af en neemt het bestrijden ervan serieus. Om die reden heeft het bestuur een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld bij wie leden terecht kunnen, wanneer zij hiermee geconfronteerd worden of zijn geweest.

Verklaring Omtrent Gedrag

Om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken stelde de vertrouwenscontactpersoon zich voor aan de jeugd en ouders. Daarnaast liet het bestuur iedereen die bij UTTC met jeugd werkt (trainers, begeleiders, bestuur en vertrouwenscontactpersoon) onze modelgedragscode ondertekenen. Vervolgens hebben we voor hen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. Deze zijn door onze secretaris gezien en op echtheid gecontroleerd.

Neutrale Positie

De vertrouwenscontactpersoon heeft een neutrale positie en werkt onafhankelijk van het bestuur. Hij handelt in een afgeschermde omgeving, in vertrouwen, waarbij geheimhouding wordt geboden. De taken van een vertrouwenscontactpersoon zijn:

  • Eerste opvang/aanspreekpunt (aanhoren van het verhaal, adviseren over het indienen van een klacht of melding);
  • (eventueel) Doorverwijzen (naar de vertrouwenspersonen van NOC*NSF).

De vertrouwenscontactpersoon van UTTC is Haijte Wiggers. Hij is te bereiken via het e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil of kun je Haijte niet mailen en wil je hem liever bellen? Vraag dan zijn telefoonnummer op bij de voorzitter van UTTC: Simon Gribling op 06-10 65 02 12.