UTTC

Tafeltennisclub in Utrecht ...

... ziet weer positieve ontwikkelingen.
Vanaf juni trainde de jeugd weer buiten.
Vanaf juli kan er weer binnen gespeeld worden.

In 2020 bestaat UTTC 90 jaar

 

 

We zijn de oudste tafeltennisclub van

Nederland. Dat vieren we als de

coronamaatregelen het weer toelaten.

Hoofdmenu

Vertrouwenscontactpersoon

Seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag (zoals pesten, discriminatie, geweld) komt helaas voor in de sport en dus ook bij tafeltennis. UTTC keurt dergelijk gedrag sterk af en neemt het bestrijden ervan serieus. Om die reden heeft het bestuur een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld bij wie leden terecht kunnen, wanneer zij hiermee geconfronteerd worden of zijn geweest.

Verklaring Omtrent Gedrag
Om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken stelde de vertrouwenscontactpersoon zich voor aan de jeugd en ouders. Daarnaast liet het bestuur iedereen die bij UTTC met jeugd werkt (trainers, begeleiders, bestuur en vertrouwenscontactpersoon) onze modelgedragscode ondertekenen. Vervolgens hebben we voor hen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. Deze zijn op verzoek bij onze secretaris in te zien.

Neutrale Positie
De vertrouwenscontactpersoon heeft een neutrale positie en werkt onafhankelijk van het bestuur. Hij handelt in een afgeschermde omgeving, in vertrouwen, waarbij geheimhouding wordt geboden. De taken van een vertrouwenscontactpersoon zijn:

  • Eerste opvang/aanspreekpunt (aanhoren van het verhaal, adviseren over het indienen van een klacht of melding);
  • (eventueel) Doorverwijzen (naar de vertrouwenspersonen van NOC*NSF).

De vertrouwenscontactpersoon van UTTC is Haijte Wiggers.

Haijte is te bereiken via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als je Haijte niet wilt of kunt mailen en hem liever wilt bellen, kun je zijn telefoonnummer opvragen bij de voorzitter van UTTC, Simon Gribling (06 10 650 212).